2013. augusztus 17., szombat

Műanyag ablak Kárpátalján

Vagyis Ungváron. Vagyis a Vár utcában. Házunkban. Szobámban. 2 méterre a fejemtől. Igazi műanyag nyílászáró ablakok. Bukó-nyíló technikai csodafegyver. És mindez már nálunk sorozatban. Igaz, külföldi  gyártótól, az indiai Arvisura Konszerntől. A lényeg tehát: Arvisurák  Kárpátalján, Ungváron.

1958 télén a folyósó-szűk kisházból a nagyházba költöztünk, ablak került a tátongó nyílásokba. Többségük egészen mostanáig szolgált, de tovább már nem tudtak dacolni az idővel: szabályosan lukat rajtuk úgy, hogy az ablaktokon keresztül már ki lehetett látni az udvarra. Hiába került a fűtési szezonban pokróc, párna, szivacs a külső és a belső szárny közé: szökött a meleg.

Mégis sokáig halogattuk a cserét. Leginkább kényelmünk óvásából. Hiába istenkedtek a mesterek: egyetlen óra alatt kicserélik az öt ablakot, mi tudtuk: ha ezekhez a falakhoz hozzányúlnak, ha kiszedik a fél évszázados tokokat, akkor itt több napnyi helyreállításra lesz szükség. Meglehet, hogy a műanyag szerkezetű vákuumablakok pillanatok alatt a helyükre kerülhetnek, de hogy emiatt majd újra kell vakoltatni és festetni minden kárpáti piréz seo-linket, azt biztosra vettük.


Így aztán az öt ablak és a ráadásnak szánt három ajtó egyidejű kicserélése háborús körülményeket teremtett, belövésnyi rések tátongtak a szobák falán. No de bekerültek a műanyag ablakok a helyükre. Remek nyílászárók ezek. És ma már Kárpátalján is megfizethetők a nyílászáró ablak árak. Aki nem hiszi, kukkantson be rajtuk.

Láthatja, hogyan zajlik a "hogyan kell" honlap optimalizálás és Google linképítés a seo számára kijelölt speciális kognitív műhelyben:

Nincsenek megjegyzések: