SEO Google első oldal

A hír jónál is jobb: fontos keresőoptimalizáló és linképítő weboldalam a Google első oldalára került a SEO kifejezéssel. Ez a három betű afféle varázsige a weboptimalizálással foglalkozók számára, már csak azért is, mert a magyar megfelelők és a különböző optimalizációs folyamatokra utalók gyakran pontatlanok, így akár félreértésre is okot adhatnak. Keresőoptimalizálás - mondjuk, mikörben egyáltalán nem a keresőt optimalizáljuk, szép is lenne, ha belenyúlhatnák a googlerobot algoritmusába. Amit optimalizálunk, az a honlap, de ha a honlapoptimalizálás kifejezést használjuk, akkor ebben szépen benne lehet az adott weblap keresőbaráttá tételének a munkafázisa, de szó sem esik a külső webkörnyezetből történő támogatásról, azaz a linképítésről. Pontatlan a weboptimalizálás és a találatoptimalizálás is, így hát ha az egész komplex tevékenységet röviden akarjuk megnevezni, akkor bizony azt mondjuk, hogy SEO, seotevékenység, seomunka, seózás, seozóm a szájtot stb. Jól is van ez így, de emiatt aztán ennek a hárombetűs mozaikszónak óriási a leterheltsége és optimalizátorok ezrei fáradoznak azon, hogy honlapjuk ezzel a keresőszóval feljöjjön az első 10 googletalálat közé. Sokáig hasztalan próbálkoztam ezzel magam is, aztán egy időben igen jó pozícióm volt a top10-ben. De eztán eltűntem, mint Petőfi Segesvárnál.


Most viszont újra megjelent egyik főlapom a büszke 6. helyen. Ebből az alkalomból kicsit most meg is meta-seoóztam a honlapot; ilyenkor az is előfordulhat, hogy rotottam rajta. De hátha nem. No de a lényeg:
Ezen felül, új és új területeket kívánván meghódítani, éppen a Google első oldal és Google első hely kifejezésekre nézve is indítottam egy mini projektet azt remélvén, hogy ezekkel könnyebb helyezést szerezni, mint az exponáltabb szakszavakra. No és persze közben optimalizálok arra, hogy Kárpátalja és Uktrakna. No meg Arvisura - ez a szó igazi emblémámmá kezd válni.

2 megjegyzés:

B.L. írta...

Csak nézek nagy szemekkel és gratulálok!

bdk írta...

Nagyon köszönöm! És itt meg is írtam, hogy gratuláltál: http://blog.kárpátalja.net/komponalas-seo/