Megéri a beltéri párásítás?

Klimatizált télikert üvegház párával
Párafüggönnyel hűthetjük a teraszt
A télikertek klímája, páratartalma fontos kérdés. A virágok, növények szempontjából létfontosságú a megfelelő klíma. Természetesen az épület szerkezete nem minden esetben bírja el a magas páratartalmat, ezért a különböző felületeket megfelelőképpen kell kezelni. Bár a magas páratartalom árt a mobiltelefonoknak, nyugodtan küldhetünk SMS-t.
Az úgynevezett „vákuum ablakok”, melyeket szakszerűen műanyag nyílászáróknak kell neveznünk, tartalmazzák a keretbe építve a párátlanításhoz szükséges technikát.

A télikert nagyságától függően választhatunk a nyári hónapokra:

  • hobby klímát
  • ipari klímát
  • kültéri hűtést

Miért érdemes párásítani?

Növénytermesztésnél a párásítás nem a hűtést szolgálja, a növények fejlődéséhez hasznos. Ilyenkor nagy nyomáson a levegőbe juttatott vízpermettel érik el a kívánt páraszintet.
Kevésbé köztudomású, hogy a párásítás segít a környezet szagmentesítésében is, így ha télikertünk virágai túlzottan intenzív illatot árasztanak, a helyiség szagtalanítását is elérhetjük a párásítással. Értelemszerűen pormentesítés alapvetően elvégezhető ezzel a megoldással.

Miért jó megoldás a párafüggöny teraszhűtéshez?

A nyári meleg napokon sokan a légkondicionálót választják a hűs környezet megteremtésének eszközéül. Pedig a párahűtéshez nincs szükség elektromos áramra, a vízfogyasztás elenyésző és csupán hálózati víznyomás szükséges. A vízvezetékre amúgy is szükség van a télikertben, ezért nem igényel nagyobb beruházást.

Sms küldés a télikertből

tomeges sms, telikert
SMS-torony a télikert övezetben
A télikerteknek számos előnyük mellett az is a kedvező tulajdonságuk közé tartozik, hogy építésüknél leginkább műanyag és üveg nyersanyagok jöhetnek szóba, így nem kell attól tartani, hogy a fém és beton, netán vasbeton falak leárnyékolják a helyiséget. A télikertekben általában remek a térerő!! Ennek köszönhetően kiválóan alkalmasak telefonbeszélgetések lebonyolítására - kellemes zöld környezetben igencsak élvezetes hosszabb csevegéseket lefolytatni. Ez eddig teljesen érthető, nincs a dologban semmi meglepő.

Arra azonban már nehéz magyarázatot találni, hogy az üvegházból, főként a kupolatetős télikertekből küldött szöveges üzenetek miért mutatnak mind a feladó, mind a fogadó hangulatával fokozottan nagy relevanciát. Legalábbis erre utal a brit kutatók legutóbbi felmérése. Kimutatták, hogy akik rendszeresen télikertekből küldenek szerelemes SMS üzenetet, azok sokkal hamarább kötnek házasságot, mint akik sem. Nem tudni miért, de így van. Így most már nemcsak a napfény elnyelését illetően beszélhetünk üvegházhatásról, hanem azt is elmondhatjuk, hogy a pálmakerthatás vagy növénypavilon hatás következtében a télikertben bővelkedő városokban nő a gyermekáldások száma. Éppen azért a kutatásra alapozva kísérleti jelleggel GSM-tornyokat helyeznek el a télikertövezetben. Ezeknek köszönhetően a demográfiai problémák megoldása sem tűnik lehetetlen feladatnak. Ön is küldjön sms-t tömegesen a télikert növényei alól és tobzódjon a brit tudósok nyilvánosságra még nem hozott, műanyag tartály mélyén tárolt szamizdat-kutatásaiban

Műanyag télikert gyártás. Tömeges sms küldés műanyag télikertből és gyermekáldás a polietilén tetőzetű teraszról küldött mobilüzenetek nyomán. A brit tudósok és az online kereső mobil marketing. Télikertgyártás és szerelés: üveg, fém, műanyag, fa építőanyagok - csoportos sms küldés, google keresőmarketing, télikert építő blog