Számítógép a kávégépben

Kávégép szemes kávé
Okos kávégép

Marketingfogás vagy hasznos dolog az okos kávégép?


Az okostechnológia, a számítástechnika átszövi hétköznapjainkat, az élet minden területén felhasználásra kerül, miért lenne ez másképpen a kávégépek, kávéfőzők esetében is. Azt gondolnánk, hogy a kávégép esetén nincs szükség komolyabb számítógépes teljesítményre, hiszen a frissen pörkölt szemes kávé és a jó őrlemény megléte után már csak a megfelelő gőznyomásra van szükség a jó minőségű kávéital elkészítéséhez. Még különösebb a dolog, ha az okos kávéfőző ráadásul nem is főz, csak elkészíti a granulált kávéból a friss reggeli italt.

Laptopról vagy okostelefonról vezérelt kávégép


A Mr. Coffee® Smart Optimal Brew kávégép az IoT technológia soros csodája, mely értelmét az okos virágcseréppel egyszinten érdemes tárgyalni. Ez a gép képes 10 csésze kávét elkészíteni, egyszerű forrázásos módszerrel, az okostelefon képernyőjén keresztül beállított időpontban. Felmerül a kérdés, hogy miért kell egy laptop és Wifi kapcsolat ahhoz, hogy megfőzzünk egy csésze, elnézést a gép 10 csésze kávét képes elkészíteni. Mivel a vizet és a kávét nem képes adagolni, ezért ezeket saját kezűleg kell megtölteni.

A laptopról vezérelt gép nem képes megőrölni a szemes kávét, nem hoz létre gőznyomást, csak egy túlméretezett teafőző, melyet 140 dollárért árusítanak a webboltban a kávé eladások között. Ebben a formában ez a gép csupán egy marketingfogás a kavaróskávé forgalmazója részéről.

Automata kávégép vs okos kávégép


Minden bizonnyal a jövő konyhai eszközei beépített számítógéppel és internetkapcsolattal is rendelkeznek majd, de egy kávéfőző, kávégép esetén ennek akkor lenne értelme, ha a gép érzékelné a szemes kávé hiányát, és kedvenc kávékeverékünket automatikusan megrendelné a webáruházból, mondjuk a Blue Bird Roasteryből.


  • Ha érdekel a kávégép, itt olvashatsz róla leírást.
Számítógép a kávégépben, hogy laptoppal vagy okostelefonal is finom kávéital készülhessen. Az okos kávégép segítségével a frissen pörkölt szemes kávé zamatos kávéitallá változtatható laptop vagy okostelefon segítségével egyszerűen, néhány pillanat alatt vagy előre beállított időpontban. Néhány további olvasásra szánt érdekes téma: szemes kávé vásárlás, kávégép bérlés Budapesten, kávéfőző javítás, okos kávégép vásárlása, IoT a gépekben.

Nincsenek megjegyzések: