Ha akkumulátort keresel

Laptop akkumulátor szétszedve
Nem mindegyik akkumulátor javítható

Néhány gondolat a laptop akkumulátor javításáról, újrapakolásáról


A laptop akkumulátor javítása szervizben is szinte lehetetlen. A legjobb megoldás, ha  a budapesti laptophardware szervizben egy új akkumulátort vásárolsz jutányos áron, mivel az akkumulátor javítása több szempontból is fölösleges és költséges.

Az új típusú akkumulátorok javítása


Az elmúlt években a laptop akkumulátor javítási lehetőségei jelentősen megváltoztak. A korábbi típusoknál az akkumulátor cellák eltávolítása során a kontroller épségének megőrzése volt a legnagyobb nehézség. A laptop akkumulátor szétszedése és összerakása során bármelyik pillanatban rövidre zárhatott és makkor csak az alkatrész cseréje maradt megoldásként. A szervizek a sok hetes várakozás alternatívájaként a kontroller újraprogramozásával javították a laptop akkumulátorokat.

Új laptop, új akkumulátor, újabb problémák


Az új típusú laptopok akkumulátorai egyszer írható memóriájú kontrollereket kaptak, tehát ezek átprogramozása nem lehetséges, csak a csere jöhet szóba, mint megoldás.

Ha tehát nem vásárolunk új laptop akkumulátort a laptop szervizben, akkor cseréltetni kell a laptop celláit, a kontrollert és még az elvégzett javítási munkát is ki kell fizetni.

A laptophardver szervizben Budapesten a laptop akkumulátor megbuherált javítása helyett eredeti vagy utángyártott akkumulátorokat kínálnak, melyek ára nem drágább a kétes javítás áránál.

Laptop akkumulátort minden esetben, a szervizben érdemes vásárolni, cserélni és javíttatni, mivel az olcsóbb típusoknál, a gyenge minőségű kontrollerek tűzveszélyesek lehetnek.  A budapesti szakemberek megvizsgálják a hibás akkumulátort, majd kiválasztják a tökéletes cserealkatrészt, melyre minden esetben garanciát is adnak.