Megéri a beltéri párásítás?

Klimatizált télikert üvegház párával
Párafüggönnyel hűthetjük a teraszt
A télikertek klímája, páratartalma fontos kérdés. A virágok, növények szempontjából létfontosságú a megfelelő klíma. Természetesen az épület szerkezete nem minden esetben bírja el a magas páratartalmat, ezért a különböző felületeket megfelelőképpen kell kezelni. Bár a magas páratartalom árt a mobiltelefonoknak, nyugodtan küldhetünk SMS-t.
Az úgynevezett „vákuum ablakok”, melyeket szakszerűen műanyag nyílászáróknak kell neveznünk, tartalmazzák a keretbe építve a párátlanításhoz szükséges technikát.

A télikert nagyságától függően választhatunk a nyári hónapokra:

  • hobby klímát
  • ipari klímát
  • kültéri hűtést

Miért érdemes párásítani?

Növénytermesztésnél a párásítás nem a hűtést szolgálja, a növények fejlődéséhez hasznos. Ilyenkor nagy nyomáson a levegőbe juttatott vízpermettel érik el a kívánt páraszintet.
Kevésbé köztudomású, hogy a párásítás segít a környezet szagmentesítésében is, így ha télikertünk virágai túlzottan intenzív illatot árasztanak, a helyiség szagtalanítását is elérhetjük a párásítással. Értelemszerűen pormentesítés alapvetően elvégezhető ezzel a megoldással.

Miért jó megoldás a párafüggöny teraszhűtéshez?

A nyári meleg napokon sokan a légkondicionálót választják a hűs környezet megteremtésének eszközéül. Pedig a párahűtéshez nincs szükség elektromos áramra, a vízfogyasztás elenyésző és csupán hálózati víznyomás szükséges. A vízvezetékre amúgy is szükség van a télikertben, ezért nem igényel nagyobb beruházást.

Megéri felszerelni a megfelelő berendezéseket a beltéri párásításhoz? Üvegházak, teraszok és télikertek hűtéséhez, klimatizálásához és megfelelő hőmérséklet tartásához választhatjuk a párásítást, a párafüggönyt. párásítás, télikert, klíma, légkondicionáló, ablak, párafüggöny, hűtés és egyéb megoldások.

Nincsenek megjegyzések: