2019. december 12., csütörtök

Folyadéktárolók, folyadékgyűjtők

 Műanyag tartályok, kármentő tálcák


A termelési ágazatokban alkalmazott, főleg vegyipari, gyógyszer- és élelmiszeripari, valamint háztartási felhasználásra szánt műanyag tartály alá elhelyezett, felszerelt kármentő tálca biztonsági, takarékossági és környezetvédelmi célokat szolgál egyidejűleg.

Műanyag IBC tartály ivóvíztárolásra

műanyag IBC tartály

Ipari IBC tartály ivóvíztárolásra


A szén-alapú szerves polimer anyagokból készült nagyobb térfogatú (40-1000 liter - de lehet akár 3000 l is - űrtartalmú) üreges tárolóeszközök legtöbbször környezetükre veszélyes folyadékok, maró és mérgező, gyulékony vegyszerek, üzemanyag, ipari célú hűtővíz vagy emberi fogyasztásra szánt ivóvíz tárolására szolgálnak. A zárt, tömör falú, formatartó edény kiválóan alkalmas cseppfolyós, viszkózus vagy ömlesztett anyagok és folyékony vagy aprószemcsés termékek biztonságos tárolására az iparban és mezőgazdaságban - de akár a háztartásokban is. A zárt edény tipikus, egyben népszerű, keresett alaptípusa a folyadéktároló műanyag IBC tartály, amely ivóvíztárolásra vagy esővíz gyűjtésre is kiváló a veszélyes anyagok biztonságos elhelyezése mellett.

Folyadéktároló tartály, folyadékgyűjtő tálca


Partnerünk, a vízkezelés területén is hírnevet szerzett HydroFlow Magyarország Kft által forgalmazott valamennyi folyadéktároló műanyag tartály, vízgyűjtő hordó, ülepítő medence, gyűjtőtálca, kád, kanna és négyszögletes IBC-konténer, valamint egyéb esővízgyűjtő műanyagedény csúcsminőségű polietilén porból vagy poliészter granulátumból készült varratmentes rotációs öntési eljárással. A tárolók és kármentő tálcák ellenállóak a maró kemikáliákkal szemben, átlagosan -20 °C-tól +60 °C-ig hőállók, akárcsak a polietilén kármentő tálcák. A veszélyes anyagok tárolására használt tartályok alá célszerű WR vagy WRL biztonsági kármentő tálcát szerelni rakodáshoz alkalmas euro-raklapokkal.

A rozsdamentes acélvázban elhelyezett négyszögletes folyadéktároló ipari műanyag IBC tartályok rakodásnál több szint (akár 4-5 emelet) magasságig targoncával vagy raklapemelővel egymásra rakhatók, ürítés és vegyszeres fertőtlenítés után újrafelhasználhatók például folyadékgyűjtők gyanánt. Az ivóvizes feltöltés akkurátus sterilizálást igényel, erre klór-dioxidot használnak a vízgazdálkodás létesítményeiben.

Nincsenek megjegyzések: