Linképítő seo: honlap optimalizálás

linképítés - seo
Linképítés a seo marketing PR-cikk projektben

Linképítés - definíció

Az informatikában egyeduralkodó angol nyelvű eredetiből - link building - származó magyar terminus technikus jelentése a keresőmarketing kulcsszavak szótárában a következő:

A linképítés a keresőeszközök optimalizálásának - seo - egyik legfontosabb munkafázisa, amelyben a webes visszautalások háttérmunkájával azt kívánjuk elérni, hogy az előre kiválasztott  céloldalra más webhelyekről minél több és minél hatékonyabb kulcsszavas link mutasson, és ezek együttes hatására a támogatott weboldal valamely megadott keresőkérdésekre nézve a normál Google találati listákon - SERP - előbbre mozdulva fokozatosan egyre jobb pozíciót foglaljon el - s ezt biztonságosan hosszabb ideig meg is őrizze. A végső cél természetesen az első helyre kerülés, aminek az esélyét javítja a minőségi honlaptartalom, a jó technikai háttér (pl. gyors mobilos betöltődés) és természetesen a fent említett online visszacsatolások magas potenciálja. 

A keresőmarketing eljárások részeként kezelt linképítésnek korábban számos rutin-eljárása nyert széles körű alkalmazást, ilyen volt például a link-katalógusokban való ingyenes vagy akár fizetett regisztrálás, a linkfarmok építése, a piramis-rendszerű vagy körkörös hivatkozás (mintázata könnyen felismerhető), a spamoldalakról, spamblogokról vagy spam-kommentekból való hivatkozói visszacsatolás - ám ezek az első, de főleg  a Google Pingvin 2.0 algoritmus-frissítések és elbírálási szigorítások, illetve a honlap optimalizálást felforgató 2013-as Google Kolibri algoritmus-váltás óta gyakorlatilag tilalmassá váltak: a nagy keresőrendszer előbb durva visszasorolással vagy akár az indexből való kitiltással szankcionálta az ilyen eljárások alkalmazását, később csupán negligálta őket: negatív szignálokkal lenullázta előresoroló erejüket. 

Ma a Penguin Algorithm a mesterséges intelligencia része, amely további finomhangoló algoritmusokkal egészült ki, ilyen Bert, a Fred, a Rank Brain vagy a Google Neural Matching Algorithm, amelyek egyfelől javítják a keresőtalálatok relevanciáját, másfelől igencsak megnehezítik a keresőoptimalizálást, többek között emiatt magas a prémium linképítési csomagok havidíja a keresőmarketing ügynökségeknél. Olcsóbb megoldás, ha SEO-tanácsadás alapján magunk is szakértővé válunk.

A prémium linképítés ára

Én seós működésem kezdete óta más utakon jártam, mint a rutinból optimalizáló képzett kollégák. Évek során finomított saját linképítési módszerem abban tér el a szokványostól, hogy a link-küldő oldalakat egyedi struktúrájú fraktálhálózatú rendszerbe állítom és a folyamatban nem mechanikus, hanem kreatív (ha tetszik: írói), tartalmi alapú, azaz organikus és fogalmi-jelentésbeli szövegösszefüggésekre épülő módszereket alkalmazok. Eközben egyáltalán nem veszek igénybe idegen honlapokat, a backlink-építés teljes folyamatát saját webrendszeremre alapozom, ezzel tudom biztosítani, hogy a kulcsszavas linkek egyedi - általában szakmai vagy akár irodalmi, gyakran humoros-ironikus - de ezzel együtt lehetőleg releváns - szövegkörnyezetben szerepeljenek a fogalmi háló gócpontjaiként. Bővebben a kérdésről lásd speciális tematikus oldalamat: Legális honlap keresőoptimalizálási módszerek - link building - linképítés cím alatt, illetve lásd még a linkeket a jelen linkfelhő-blog jobb hasábján. Az időigényes munka miatt a szemantikus linképítés ára jelentős, sok kurrens kulcsszó esetében százezres nagyságrendű.

Google keresőmarketing tanácsadás

Az olcsóbb megoldást keresőknek SEM hullik egykönnyen fejükre a babér. De ez a szakma is megtanulható. Ehhez szakmai segítség:

 Ez a blogoldal is része munkámnak; két célt szolgál: egyfelől arra aspirál, hogy például a kognitív vagy még inkább a szemantikus linképítés és linkfelhő kulcsszavakra nézve értékes helyezési Google-pozíciót szerezzen, másfelől maga is hipertext funkciót lát el, lévén az aktuális SEO-projektek számára megfelelő kontextusból indított szöveges linkeket biztosít a bázisul szolgáló weboldalak online beágyazottságának elmélyítéséhez.

Title: SEO linképítés - Honlap optimalizálás. H1 head line: Google keresőmarketing tanácsadás. 2021-ben prémium linképítés ára. Tippek a HonlapSzerviz Budapest szolgáltatásában. Ez egy linkfelhő weboldal virtuális flatformon.

Nincsenek megjegyzések: