A nagykonyhai gépek kínálatából

6 kihagyhatatlan gép egy étterem konyhájából


mosogatás - Nagykonyhai gépek

Az éttermek konyháiban a mindennapok állandó pörgéssel telnek. Azonban rengeteg időt és elpocsékolt energiát megspórolhat az adott vendéglátóegység, ha a számukra kifejlesztett ipari eszközökkel igyekszik kiszolgálni a fogyasztók igényeit. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 6 kihagyhatatlan gépet az éttermek konyháiból, melyek nagy segítséget jelenthetnek az ételek elkészítésében.

1, Tűzhely és főzőlap


A mai éttermekben egyértelműen célszerű ezekre az eszközökre támaszkodni, sőt, az a legjobb, ha a rozsdamentes konyhai berendezések részét alkotja egy kiváló ipari tűzhely is. Ezeknek az ipari tűzhelyeknek állandó ismérvük, hogy kiválóan működnek, könnyen kezelhetők, és remekül tisztán tarthatók, mindemellett pedig élettartamuk is hosszú, így nem kell attól félni, hogy rövid időn belül cserbenhagynak, még nagyfokú igénybevételnél sem.

Ezeknek az ismérveknek hála, ma már egy éttermi konyha elképzelhetetlen és szinte működésképtelen egy minőségi ipari tűzhely nélkül.

2, Olajsütő


Az olajsütő elsőre speciális eszköznek tűnhet, ami miatt nem biztos, hogy indokolt lehet a jelenléte minden konyhában, ám a valóság ettől nagyon messzire áll. Ugyanis minden nagykonyha egyik elengedhetetlen eszköze az ipari olajsütő. Ezekben a nagy teljesítményű fritőzökben képesek lehetünk egyenletesen, gyorsan és hatékonyan elkészíteni az ételeket, a készülékek pedig hasonlóan az ipari tűzhelyekhez magas fokú igénybevétel esetén sem hagyják cserben az embert.

Olajsütők terén széles választékkal találkozhatunk. Használhatunk egy vagy többmedencés változatot álló vagy asztali kivitelben is. A külön medencékkel rendelkező olajsütők esetén az egyes részek külön szabályozhatók. Emiatt többféle étel egyidejű elkészítése is lehetővé válik. A legtöbb készülék ráadásul ma már biztonsági termosztáttal felszerelt, van lehetőség pontos hőfokbeállításra, valamint a könnyű tisztíthatóság is hozzájárul a gördülékeny konyhai munkavégzéshez.

3, Pizzakemence


Tekintettel arra, hogy a pizza ma már az egyik legelterjedtebb ételnek mondható, ehhez az éttermi konyháknak is alkalmazkodniuk kellett. Emiatt már minden étterem kínálatában megtalálható ez az étel, melynek elkészítéséhez viszont ajánlott egy minőségi pizzakemence is.

Egy minőségi kemencében sült pizzával nem is említhető egylapon a hagyományos sütőben sült pizza, ha tehát minőségi szolgáltatást és ételt szeretnénk nyújtani, akkor ajánlott ehhez egy kemence is.

4, Mosogatógép


Az éttermekben a főzés mellett az egyik legfontosabb tevékenység, hogy az edények, poharak, evőeszközök, és egyéb kellékek minél gyorsabban és nagyobb mennyiségben álljanak rendelkezésre, ráadásul megfelelve az elvárt tisztaságnak is. Mosogatóeszközök terén széles a piaci kínálat. Találkozhatunk ipari mosogatógéppel, fronttöltéses tányérmosogatógéppel, pohármosogatógéppel, láda- és feketeedény mosogatógéppel, de a medencés mosogató is jó választás lehet, ha mégis humánerőforrással szeretnénk tisztítani eszközeinket.

5, Ipari hűtő- és fagyasztó


Az elkészült ételek, valamint az alapanyagok lehűtése és tárolása rendkívül fontos feladat, mivel a frissen tartósított élelmiszerekkel sok időt és költséget is spórolhatunk. Emiatt minden otthoni konyhában megtalálhatunk egy hűtőt, azonban éttermekben ennél, jóval nagyobb és erősebb megoldások szükségesek. Erre az ipari hűtők és fagyasztók kiváló megoldást nyújtanak, mindössze ki kell választani a legmegfelelőbb típust.

E téren válogathatunk az ipari hűtőszekrények, fagyasztószekrények, kombinált szekrények, sokkolóhűtők kínálatában, attól függően milyen funkciót is kell majd ellátnia az adott berendezésnek.

6, Előkészítő eszközök


Az éttermi konyhákban a legtöbb időt az előkészítés fázisán lehet megspórolni, ezért nem is csoda, hogy számos eszközzel találkozhatunk ebben a szegmensben, melyek a konyhák működését igyekeznek egyszerűsíteni.

Egy ipari húsdaráló, egy zöldség szeletelő, vagy egy burgonyakoptató napi szinten is rengeteget segíthet, de egy ipari botmixer, vagy dagasztó is hasznossá válhat a napi munkában.


Összegezve:


Természetesen minden étterem konyhája esetén más és más eszközökre lehet szükség, de néhány alapvető berendezés minden vendéglátóegységben megtalálható. Ezek többnyire több funkció ellátására is képesek és jelentős emberi erőforrást képesek megspórolni a konyhában, így a figyelem valóban az ízletesebbnél ízletesebb ételek elkészültére koncentrálódhat. Nagykonyhai gépek széles kínálatából válogathat az anvalor.hu webáruházból.

 

pr cikk weboldal

 PR-cikk weboldal: Lakás, konyha, fürdőszoba

Nincsenek megjegyzések: