Terasz beépítés, üveg erkély

Nyári terasz téli beépítése

Terasz beépítés, beüvegezés
Télikert építés teraszbeépítéssel Budapesten
A lakteret kiegészítő, speciális klímájú helyiség - úgynevezett télikert - már a ház tervezése során bekerülhet a megépítendő házelemek közé, régebben azonban erre nemigen gondoltak az építkezők: sem divatban nem volt, sem a beruházás költségvetését nem akarták terhelni vele. Helyette inkább egy nagy kerti teraszban gondolkodtak, s amikor elkészült, benépesítették napfény- és melegkedvelő növényekkel. Pompáztak is a nyár folyamán a leanderek, citromfák, kaktuszok. Ősszel azonban sárgulni, satnyulni kezdtek - a tulajdonos tudta, ha nem akarja, hogy a beköszöntő hidegben elpusztuljanak, be kell vinnie őket a lakásba.
Ez így zajlott évről évre: a telet a növények a lakásban vészelték át. Csakhogy közben szépen növekedtek. A kis cserepet nagyobb váltotta, majd már ládikára, kis dézsára lett szükség, mígnem a növény és a számára szükséges föld dézsástul már megemelhetetlenül nehéz lett. Valahogy orvosolni kellene ezt a problémát.

Üveg terasz beépítés


A legegyszerűbb megoldás a nyári terasz beépítése, azaz beüvegezése és befedése.

Az így kialakított télikert viszonylag olcsó beruházás, ugyanakkor a funkcióit tekintve semmivel sem rosszabb, mint egy eleve növényszobának szánt helyiség. A terasz beépítése során ügyelni kell számos szempontra, ezekről szakcikkekben bőven olvashatni, ha valaki önállóan szeretne üvegszobát létesíteni, ám ennél sokkal egyszerűbb megoldás, ha erre szakosodott szolgáltató céget veszünk igénybe.

A budapesti télikertépítők pontosan tisztában vannak a munkálatok jellegével, és ismerik az alkalmazandó technológiákat, nyersanyagokat és beépítendő kész elemeket. Ezek közül a legfontosabb természetesen a tartószerkezet, amely a súlyos üveg lapokat, ajtókat és ablakokat, valamint a tetőt tartani fogja. Leggyakrabban alumínium profil szolgál a konstrukció elkészítéséhez alapul. A tolóajtók és bukóablakok kész termékként kerülnek beépítésre, a tetőszerkezet megépítése a helyi viszonyoknak megfelelően zajlik.

A teraszos télikert tájolása


Beépítésre leginkább a déli, keleti és nyugati fekvésű teraszok alkalmasak, ezek az átmeneti évszakokban meleget produkálnak, télen pedig kellemes hőmérsékletet biztosítanak ahhoz, hogy a délszaki, mediterrán vagy karibi növénykülönlegességek átvészeljék a hideg évszakot.

Nyáron azonban árnyékolása van szükség, pokoli meleg tud lenni verőfényes napokon az üveg felületek alatt, a legcélszerűbb reluxát alkalmazni. Meg kell oldani a beépített terasz szellőzését is.

Beüvegezésre nemcsak a földszinti teraszok, hanem az emeleti erkélyek is alkalmasak. A kisebb helyen és a nagyrészt az épület által meghatározott területen nincs lehetőség tágas szobakertek létesítésére, de néhány nagyobb szobanövény egy kényelmes ülőgarnitúra társaságában a beépített loggia vagy balkon belterében is elfér és a nagy üvegtáblák mögött a hűvös napokon is kellemes klíma kényezteti az otthon lakóit.

< Télikert és terasz Budapest >: teraszok téli beépítése, beüvegezése. Beépített terasz, loggia vagy üveg balkon létesítése, berendezése Magyarország területén garanciával, kedvező áron.

Nincsenek megjegyzések: