Hogyan építs üveg télikertet házilag?

Nagy üvegfelületű télikert házilagos építéséhez át kell látni az összetett folyamatot. A munka szakértelmet és megfelelő tervezést igényel. Íme néhány általános lépés, amelyeket követni lehet a télikertépítés során:

üveg télikert építés

 A télikertépítés munkafázisai

  • Tervezd meg a télikert méretét, formáját és elrendezését az otthonodhoz illeszkedve. Fontolj meg olyan tényezőket, mint az építési engedélyek, az alapozás és az elektromos vagy vízellátás szükségletei.

  • Készítsd elő az alapot, amely stabil és megbízható tartósságot biztosít a létesítmény számára. Az alapozás típusa függ a helyi talajviszonyoktól és a terhelés mértékétől. Az alapozás elkészítéséhez gyakran szakember segítségét kell kérni.

  • Szerkezeti megoldásként, figyelembe véve a tervezett méreteket és formát, fém vagy fa konstrukció is szóba jöhet. Népszerűek a fémbetétes műanyagkeretek. Az üvegfalakat és az ablakokat a szerkezetbe integrálva helyezd el, és biztosítsd a megfelelő szigetelést és tartósságot.

  • Üvegezés során helyezd be az üveglapokat az előre elkészített nyílásokba. Fontos, hogy az üvegezés megfelelően történjen, hogy biztosítsa a hőszigetelést és az időjárás viszontagságainak is ellenálljon.

  • Az üveg télikert tetőszerkezetét körültekintően építsd meg. Fontos, hogy a tető megfelelően szigetelje a belteret és védelmet nyújtson az időjárási hatások ellen. Népszerűek a polikarbonát terasztetők, de az üvegtető sem számít elavultnak.

  • Gondoskodj a megfelelő világításról és fűtésről. Telepíts energiatakarékos LED-eket, és válassz olyan fűtési megoldásokat, amelyek hatékonyak és környezetbarátak (pl. infrafűtés). A pavilonod alkalmas az üvegházhatás érvényesítésére, így csak kemény teleken kell a hőenergiát potolnod.

  • Végül rendezd be és dekoráld ki a télikertet a kiválasztott bútorokkal, dísznövényekkel és egyéb elemekkel. Gondolj a funkcionalitásra és a stílusos megjelenésre, hogy kellemes és kényelmes tér alakuljon ki.

Ha mégis inkább profi céggel dolgoztatnál, a Caribi Télikert Építő Kft. legyártja és összeszereli, amit szeretnél.

Dallam a Budapest Teraszon -növények a télikerteben

Budapest Terasz fűtés infrasugárzóval
Felhasználás: Budapest Terasz fűtés, infra télikertek

Üvegházi és növénykerti dallam szól a Budapest Terasz épített télikertjében. Laptopjáról játssza a világhírű kertépítő zeneszerző az elektronikus zenét, amelyet pentaton hangolású trópusi növények elhelyezésére komponált a Budapesti Pálmaház felavatásának a tiszteletére. A narancsház alkalmas az üvegházhatás érvényesítésére Európában. A kertész áldásos munkájáról brit tudósok megállapították, hogy téli időszakban a déli tájolású Kerti-Czutor Zoltán, a Belmondo együttes frontembere készül modernizálni a 163 éves nemzeti angolkert fölötti linkfelhő dallamát. Az ötlet a Magyar KertKultúra Világnapján rendezett kiállításból indult.

A vízorgonát is építő tárlaton többek között kiállították Erkel Ferenc eredeti Linkfelhő-kottáját. A Napi Ász eljátszott az ötlettel: mi lenne, ha ma kellene valakinek megzenésítenie nemzeti növényházunk pálmáit. Czutor Zoltán, a Belmondo együttes frontembere jelentkezett az újságnál, hogy Erkelhez hasonlóan öt hónap alatt ő is megpróbálkozna a téli komponálással az üvegfalú szobakertben.

A Napi Ásznak úgy nyilatkozott: A magyar télikertekben nevelt linkfelhő annyira kötött, és annyira feszes, hogy igazi kihívás újrakomponálni úgy, hogy mindenki elfogadja az energiatakarékosság jegyében az építő jellegű Budapest Napfény-Terasz növényeit a Fővárisi Vízművek emeleti erkélyén, ahol Keresőmarketing és honlap-optimalizációs központ nyílik.

Nincsenek megjegyzések: