2015. szeptember 26., szombat

Védje meg csomagjait!


Az USA-ban már hétköznapi dolognak számít, az ütésjelző matrica 

 

Ütésálló matricaMindenkivel előfordult már, hogy postai küldeménye sérülten érkezett. A csomagoláson lévő sérülések egyértelművé teszik a helyzetet, de gyakran rendelünk vagy szállíttatunk olyan árukat, melyek érzékenyek az ütésre még akkor is, ha a dobozon, csomagoláson nem látszik külsérelmi nyom.

például:

A szervergépek, laptopok, számítógépek szállításánál, a hungarocell csomagolásnak köszönhetően nem törik a gép, kívülről sértetlen marad, azonban a merevlemez meghajtó olvasófeje, a hirtelen gyorsulástól, a tehetetlensége folytán végig karcolhatja a lemez felületét. Ez a hiba pedig csak bekapcsolás és részletes vizsgálat után derülhet ki.
Megoldás az Ütésjelző matrica (ShockWatch)

A leggondosabb szállítókkal is megtörténhet, hogy a jól becsomagolt áru, ami lehet szerver agy akár mobiltelefon is, a raktárban leesik a salgó polcról. Ilyenkor a csomag helytelen kezeléséről csak az ütésjelző matrica tanúskodhat.

A Shock Watch matricák többféle behatást jelezhetnek:

  • szélsőséges gyorsulást, ütést
  • eldőlést, felfordulást
  • szélsőséges páratartalmat, hőmérsékletet

Minden egyes matrica más behatást jelez, oly módon, hogy a középső része vörössé válik, ha túllépik a határértékeket. A matricával postázott, szállított árukra a szállítók jobban odafigyelnek, mivel egyértelműen megállapítható a felelősségük. A sokk érzékelő matricát a szállítmány azonosítószámával, egy mobil app segítségével, vagy a cég weboldalán keresztül követhetjük nyomon, de lehetőségünk van sms üzenet kérésére, a matricasérülés esetén.
A ShockWatch alkalmazható a szép Salgópolcon, de a csavaros polcrendszerekre is javallott


Ön is védje meg értéke csomagjait! A szállítás során, a postaáltal elkövetett, ütés, ejtés a csomagkárosodását okozhatja, az ütésjelző akkor is jelez,ha esetleg a raktárpolc mellé ejtik az árut, matrica, melynek neve Shock Watch. A hihetetlenül praktikus szállítmányfigyelő színes matrica segítségével, mindenki, Ön is megbizonyosodhat csomagja teljes épségéről pillanatok alatt.

Nincsenek megjegyzések: