2016. augusztus 6., szombat

Szövegmarketing - Tartalommarketing, SEO

marketing szöveg és szövegmarketing - tartalom-SEO
Szövegmarketing - Text marketing
Text marketing | Az X generáció még szövegcentrikus volt. Ginsberget és Kerouacot olvasott, és a zenében is a lázító, kritikus szöveg legalább annyira fontos volt, mint a zene. Az Y társadalom már videókon nőtt fel, regényeket már nem olvasott, de egy bővített mondat még nem feküdte meg a gyomrát. Az Y generáció már csak ikonokkal, rövidítésekkel, kódokkal, képekkel kommunikál, nincs szüksége kerek mondatokra. Nyilván ehhez kell igazítani az internetes tartalmakat is. De a Google még nem tudott teljesen ráállni erre a vonalra, holott kétségtelenül igyekszik. Néhány ikonból és karakterből, a naponta változó internetes szleng szavaiból nem tud arra következtetni, mi egy weboldal tényleges tartalma, így a kulcsszavas találati listákat egyelőre a bőséges szövegtartalommal rendelkező honlapok vezetik. Amíg ez így van, a honlapoptimalizálásnak a webszöveg marad az alfája és omegája, amíg ez így van, addig a keresőhelyezéseket befolyásolni kívánó tartalommarketing leginkább szövegmarketinget jelent.

Természetesen a tartalmi alapú marketing nem lehet meg képek nélkül, de e képek esetében - szigorúan a Google keresőszempontjait tekintve - nem a látvány a fontos, hanem a kép szöveges attribútumai, úgy mint a kulcsszavas fájlnév, az értelmes, a honlaptartalommal relevanciát mutató helyettesítő szöveg (alt text), a kép felirata és buborékszövege - ezeket a googlebotok remek kiolvassák és az értékelő algoritmusok megvizsgálják.


A keresőoptimalizálás (SEO) felétételeinek megfelelő webszöveg sajátosságairól online tanácsot kérthet a szakértőtől - Skype-on is! 

A tartalommarketing lényege tehát a jól optimalizált webszöveg, amíg a Google-keresés szövegcentrikus. Szövegmarketing: a honlapszöveg optimalizálásával elért helyezés-javulás a keresőben. Újdonság: SEO tanácsadás Skype-on is kérhető a keresőmarketing szakértőtől.

Nincsenek megjegyzések: