2018. március 18., vasárnap

Előregyártott elemek terasz beépítéshez

Üvegtető terasz beépítéshez
Előregyártott terasz üvegtető Budapes (linképítés, infrafűtés)

Nyílászárók, üvegtető és hőszigetelő megoldások


A télikert gyártó szakemberek a terasz és balkon beépítését is szakszerűen és gyorsan végezhetik el. A kiváló minőségű, üvegből készült konstrukciók jó hőszigetelési tulajdonságaiknak köszönhetően egy plusz lakószoba kialakítására is alkalmasak. Az előregyártott elemek segítségével az építési munkák gyorsan kivitelezhetők azonban a szakszerű felmérés, a pontos tervek elkészítése elengedhetetlen a minőségi eredményhez.

Az előregyártott elemek készülhetnek: műanyagból, fából, alumíniumból.

Előregyártott elem lehet: ablak, ajtó, üvegtető, üvegfal.

Előregyártott üvegtető


A terasz beépítés első lépése a megfelelően kialakított tető felszerelése. A tetőszerkezet bármilyen anyagból készülhet, de a télikert kialakítása üvegtetővel kívánatos. Az előregyártott üvegtetőt fémkeretre szerelhető vagy műanyag keretben beépíthető. Az egyik legjobb megoldás rozsdamentes acélból készített keretet készíteni a terasz fölé, melyre sötétített, triplex biztonsági üveg kerül. A triplex üveg kétkamrás, tehát három üveglapot tartalmaz. Ez a konstrukció kiváló hőszigetelő és ellenáll a hó súlyának is.

Az üvegtetővel fedett terasz azonban csak a nyári hónapokban és melegebb időben használható. Ahhoz, hogy egész évben használható helyiséget kapjunk, szükség van előregyártott ablakpanelek behelyezésére. Sokan választják azt a megoldást, hogy a nagyméretű üvegtáblákat szétcsúsztatható módon építik be, így a nyári hónapokra hagyományos teraszként funkcionálhat a télikert.

Terasz beépítése előregyártott
Beépített üvegterasz elemek

Ablakok és ajtók a teraszbeépítésnél


Az előregyártott ablak és ajtóelemeket csupán rögzíteni kell a tető fémszerkezetéhez vagy pedig a műanyag konstrukció elemeit kell összecsavarozni. Az teraszbeépítés során gyakori az oldalirányba mozgatható ajtók beszerelése, hiszen ezzel a módszerrel a lakás vagy ház szobája egybenyitható a terasszal a nyári hónapokban, a téli időszakban viszont a terasz műanyag ablakai elegendő plusz hőszigetelést biztosítanak az üvegajtó többlet hőleadásának ellensúlyozására.

Előregyártott hőszigetelés


A teraszbeépítésénél alkalmazhatunk fémtetőt is, illetve lakások esetén a balkon vagy erkély rendelkezik már plafonnal. Ilyen esetekben elegendő hőszigetelés beépítése. Az előregyártott hőszigetelő panelek felszerelése gyorsan és könnyen megy, 10 centi megfelelő minőségben előregyártott panel akár 40 centiméternyi fal hőszigetelésével is egyenértékű lehet.

Előregyártott műanyag és fém elemek terasz beépítéshez és télikert kialakításához. A terasz beépítésnél és egyéb munkáknál is használható többféle előregyártott üvegből készült elem is, például fémkeretre szerelt üvegtető, hőszigetelő panelek műanyag vagy gyapot kialakítással, műanyag ablak vagy műanyag keretes ajtó is. A beépített terasz funkcionálhat mint télikert, ebben az esetben egész évben használható helyiséget kap a megrendelő, melyet a szakképzet télikertépítők készítenek el, így nem kell aggódni a biztonság miatt sem. Ha szeretnél további érdekes és izgalmas témákkal megismerkedni, az alábbiakat ajánljuk számodra: műanyag ablak beépítése, budapest terasz tető, beépítés szakszerűen, műanyag télikert, építés ára, üvegtető gyártása, előregyártott elemek rendelése,

Nincsenek megjegyzések: