Új hardver Bitcoin bányászathoz

Alaplap és videokártyák kriptovalutához
Bitcoin bányász számítógép
A Colorfull készített új típusú alaplapot


A Kriptovaluták utáni keresletnövekedés és az árfolyam folyamatos emelkedése a hardverpiacot is megmozgatta, a gyártók új megoldásokkal állnak elő a bányászfarmok számára. A Bitcoin árfolyama az egekbe szökkent, erre reagált a Colorful cég, mely speciális bányász alaplapokat készített.

A kriptovaluta bányászatához szükséges a videokártya teljesítménye, ezért a Colorful által készített alaplapok több grafikus meghajtó kezelésére képesek egyidőben. A Biostar TB250-BTC PRO verzió például 12 videokártya befogadására és kiszolgálására alkalmas.

A Colorful hardvere különbözik a hagyományos alaplapoktól, ez valójában egy Slot állomás, mely csupán a behelyezett kártyák áramellátását és kommunikációját biztosítja. A tulajdonképpeni alaplap, tehát maga a számítógép egy külön kártyán kapott helyet, melyet az egyik Slotba helyezhetünk be, így végtelenül leegyszerűsítve a számítógépet. A Bitkoin bányászok legnagyobb problémája az áramellátás és a hűtés megfelelő megoldása, ezért is örülnek a leegyszerűsített alaplapoknak, hiszen így kisebb a befektetés.

Bitcoin és kriptovaluta


A bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz. A bitcoinok biztonságosan tárolhatók egy pénztárcafájlban, személyi számítógépen, laptopon, mobiltelefonon, külső adathordózókon vagy felhő alapú szolgáltatóknál, küldésükhöz és fogadásukhoz pedig csak a küldő illetve a fogadó bitcoinc íme szükséges. A peer-to-peer felépítés és a központi irányítás hiánya megakadályozza bármilyen hatóság számára, hogy a forgalomban levő pénzmennyiséget és tranzakciókat kontrollálja vagy befolyásolja, ami lehetetlenné teszi a manipulációt és infláció gerjesztését. A kriptovaluta legnagyobb előnye a felhasználók számára, hogy teljesen anonim, ezért lenyomozhatatlan, hogy ki küldött, kinek ilyen átutalást.

A Bitcoin létezéséhez folyamatos számítógépes kapacitásra van szükség. A tranzakció, maga a bitcoin valuta 33 karakterből áll, és azért, hogy a létezését és a tranzakciókat bizonyíthassák, egy bonyolult algoritmus futtatása szükséges. Az algoritmusok futtatása a Bitcoin szaporodásával egyre nagyobb, ezért a hardver felajánlók részesülnek, százalékot kapnak. A kriptovaluták árfolyamának folyamatos emelkedése miatt a részesedésért cserébe egyre többen nyitnak nagy számítógépes kapacitást kínáló Bitcoin bányászfarmokat.

Új hardver Bitcoin bányászathoz a profit maximalizálása érdekében készítették el. Speciális hardvereket, újfajta nagy teljesítményű és megbízható alaplapot és videokártyát fejlesztenek a cégek a Bitcoin bányászfarmok számára, akik minden típusból nagy mennyiségben vásárolnak. További témák, melyeket érdemes lehet megismerni: alaplap csere és javítás, videokártya tuning, bitcoin bányász számítógép, kriptovaluta árfolyama, számítógép vásárlása.

Nincsenek megjegyzések: