A télikert hasznosítása és berendezése


Mire használhatjuk a télikertet?


Télikert torna terem
Fitnesz a beépített fűtött teraszon ipari klímával
A Budapesten vagy környékén jól megépített télikert vagy a fűtött-hűtött, beépített kondi-terasz házunk ékessége, segít a hőszigetelésben és energiamegtakarítást is eredményez ipari klimatizálás nélkül is. A növények számára kiváló teleltetőhely, és a téli betonrengetegben is kellemes, friss levegőjű zöld oázis lehet a megfáradt városlakóknak. Azonban ennél jóval tágabb a hasznosítási lehetőségek köre. Lássuk hát, mi-mindenre alkalmas a szakszerűen műanyag elemekből legyártott télikert. Vajon milyen létesítménnyé célszerű berendezni?


Kondicionálás és fitnesz. Hűtés, fűtés, ptimalizálás


A hagyományos berendezéstől kicsit eltérő hasznosítása a beépített terasznak a konditeremként, fitneszteremként történő hasznosítása. Ennek a felhasználásnak az elengedhetetlen előfeltétele a szakszerűen kivitelezett árnyékolás és a klímaberendezés. A testmozgás során kellemetlen lehet a szemünkbe tűző napfény, hiszen egy futópadnak elképzelni sem tudnánk jobb helyet, mint a hatalmas üvegablak előtt, ezért szükség van a megfelelő árnyékolástechnikára. Ez segíthet a helyiség hőmérsékletének szabályozásában is, akárcsak egy víztároló műanyagtartály beépítésével működtetett szobaszökőkút.

A testmozgás során szükségünk van a megfelelő hőmérsékletre is, ezt télen fűtéssel, nyáron légkondicionálóval vagy ipari mobil hűtővel kell biztosítani, tehát amennyiben fitnesz helyiségként szeretnénk berendezni a télikertet, ezen nem spórolhatunk. A víz- és légkezelés evidencia.


Mennyire praktikus a konyha a télikertben?


Első hallásra meglehetősen furcsának tűnik, hogy konyhát alakítsunk ki a beépített teraszon, azonban vannak olyan étel előkészítési műveletek, melyeket ellehet itt végezni.

A kosszal, szeméttel járó pucolást és mosást elvégezhetjük a télikertben kialakított pulton és mosdóban is. Ez akkor nagyon praktikus, ha növénykertként hasznosítottuk a beépített szobát, hiszen ez esetben egyébként is szükségünk van egy kényelmes pultra és folyóvízre.

Ne felejtsük el, hogy bármilyen élelmiszerrel dolgozzunk is a télikertben, gondoskodnunk kell a felületek alapos fertőtlenítéséről és tisztításáról, legyen az porózus vagy nem porózus.


Pihenőszoba vagy dolgozószoba íróasztallal


A télikert berendezésekor dönthetünk úgy, hogy pihenőszobaként vagy dolgozószobaként hasznosítjuk. Mindkét esetben fontos a hőmérséklet megfelelő szabályozása, hogy komfortosan érezzük magunkat. A bútorok kiválasztásakor a kényelmes pihenőfotel mindkét esetben indokolt, a dolgozóasztal pedig számítógépasztalként is funkcionál, tehát a pihenőszobában is jó hasznát vehetjük.


A beépített terasz hasznosítása és berendezése télikertnek

A létesítmények újdonsült tulajdonosai számára fontos a télikert körültekintő hasznosítása és kényelmes berendezése. A belsőépítészeti tervek szerinti berendezéskor kialakíthatunk konditermet vagy fitnesz termet, esetleg masszázsszalont is a beépített teraszon vagy az erre alkalmas üvegházban, kondicionált télikertben. Ehhez csak a megfelelő szakembereket és a teraszépítő gyártót kell megtalálni Budapesten: műanyag ablak és tartály tőlük rendelhető. (x)
 
Néhány további téma, mellyel érdemes lehet megismerkedni: télikert építés, terasz beépítés, vízkezelés műanyagtartály beépítésével, szakszerű ipari klímaberendezés, bútor kiválasztása, légkondicionáló berendezés ára, hasznosítás. Ajánlott kivitelező: Weblap és infra optimalizálás SEO szakértőtől.
 

Ipari mobil klímagépek


mobil ipari hűtő - kondi
Amennyiben nyári hőségben a hűtés nem oldható meg háztartási szinten, kondicionáló termekben szükség lehet nagyobb méretű ipari mobil klíma berendezésekre. A hűtő és párásító gépek, melyek robusztus háza, több ezer wattos hűtési teljesítménye lehetővé teszi, hogy közelebb vagy távolabbra helyezzük az edzőpadoktól. Ezekkel az ipari mobil klímagépekkel megoldható más létesítmények, például komplett üzemek autonóm hűtése és párásítása is. A technológiát leggyakrabban nem konditermekben, hanem melegüzemi munkahelyeken, öntödékben, fémmegmunkáló üzemekben, nyomdaipari vagy más gépek, gyártósorok mellett használják. (x)

Nincsenek megjegyzések: