2019. május 11., szombat

A télikert hasznosítása és berendezése


Mire használhatjuk a télikertet?


Télikert torna terem
Fitnesz a beépített fűtött teraszon
A jól megépített télikert vagy a fűtött, beépített terasz házunk ékessége, segít a hőszigetelésben és energiamegtakarítást is eredményez. A növények számára kiváló teleltetőhely, és a téli betonrengetegben is kellemes, friss levegőjű zöld oázis lehet a megfáradt városlakóknak, azonban ennél jóval tágabb a hasznosítási lehetőségek köre. Lássuk hát, mi-mindenre alkalmas a szakszerűen műanyag elemekből legyártott télikert.


Kondi és fitnesz


A hagyományos berendezéstől kicsit eltérő hasznosítása a beépített terasznak a konditeremként, fitneszteremként történő hasznosítása. Ennek a felhasználásnak az elengedhetetlen előfeltétele a szakszerűen kivitelezett árnyékolás és a klímaberendezés. A testmozgás során kellemetlen lehet a szemünkbe tűző napfény, hiszen egy futópadnak elképzelni sem tudnánk jobb helyet, mint a hatalmas üvegablak előtt, ezért szükség van a megfelelő árnyékolástechnikára. Ez segíthet a helyiség hőmérsékletének szabályozásában is, akárcsak egy víztároló műanyagtartály beépítésével működtetett szobaszökőkút.

A testmozgás során szükségünk van a megfelelő hőmérsékletre is, ezt télen fűtéssel, nyáron légkondicionálóval kell biztosítani, tehát amennyiben fitnesz helyiségként szeretnénk berendezni a télikertet, ezen nem spórolhatunk. A víz- és légkezelés evidencia.


Mennyire praktikus a konyha a télikertben?


Első hallásra meglehetősen furcsának tűnik, hogy konyhát alakítsunk ki a beépített teraszon, azonban vannak olyan étel előkészítési műveletek, melyeket ellehet itt végezni.

A kosszal, szeméttel járó pucolást és mosást elvégezhetjük a télikertben kialakított pulton és mosdóban is. Ez akkor nagyon praktikus, ha növénykertként hasznosítottuk a beépített szobát, hiszen ez esetben egyébként is szükségünk van egy kényelmes pultra és folyóvízre.

Ne felejtsük el, hogy bármilyen élelmiszerrel dolgozzunk is a télikertben, gondoskodnunk kell a felületek alapos fertőtlenítéséről és tisztításáról, legyen az porózus vagy nem porózus.


Pihenőszoba vagy dolgozószoba


A télikert berendezésekor dönthetünk úgy, hogy pihenőszobaként vagy dolgozószobaként hasznosítjuk. Mindkét esetben fontos a hőmérséklet megfelelő szabályozása, hogy komfortosan érezzük magunkat. A bútorok kiválasztásakor a kényelmes pihenőfotel mindkét esetben indokolt, a dolgozóasztal pedig számítógépasztalként is funkcionál, tehát a pihenőszobában is jó hasznát vehetjük.


A beépített terasz hasznosítása és berendezése télikertnek


A télikert körültekintő hasznosítása és kényelmes berendezése. Berendezéskor kialakíthatunk konditermet vagy fitnesz termet is a beépített teraszon vagy az üvegházban, télikertben, ehhez csak a megfelelő szakembereket és a teraszépítő gyártót kell megtalálni Budapesten: műanyag ablak és tartály. Néhány további téma, mellyel érdemes lehet megismerkedni: télikert építés, terasz beépítés, vízkezelés műanyagtartály beépítésével, szakszerű klímaberendezés, bútor kiválasztása, berendezés ára, hasznosítás. Ajánlott kivitelező: Weblap és infra optimalizálás

Nincsenek megjegyzések: