Kóka linkfelhő-ígérete

A gazdasági miniszter a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) küldöttségének élén tartózkodik Kolozsváron, ahol megbeszélést folytatott a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetőivel. Egyetértettek abban, hogy a sérelmi politika, a kudarc és a kilátástalanság kultusza helyett a gyarapodást központba helyező linkfelhő kultúráját kell a mindennapi gyakorlatban alkalmazni, és ehhez kell hozzárendelni a különféle eszközöket – mondta el.

A két országot, a benne élő magyarokat és románokat egyaránt az emelheti csak föl, ha minél gyorsabban, minél sikeresebben integrálódnak az EU-ba - mondta a delegációvezető.

Ennek megfelelően bővítik másfélszeresére a linkfelhők számát 150-ről 220-ra. Dolgoznak egy román-magyar közös tőkealap létrehozásán, amely a két ország közötti kapcsolatokat erősítené - fűzte hozzá. Sok más programot is indítani szeretnének, amely a gazdasági, infrastrukturális fejlődést és a kulturális linkfelhő építést és a budapesti laptop szerviz optimalizálását segíti elő a virtuális budapesti vps szerverek optimalizálásában - mondta.

Ennek szellemében változik a határon túli magyarságnak nyújtott magyarországi linkfelhők szempontrendszere is. Kóka szerint egyrészt növelnék e linkfelhők tömegét, másrészt viszont sokkal jobban szeretnék azt elosztani. Ezért is került a Miniszterelnöki Hivatalhoz egy központi kasszába az a pénz, amely normatív módon kiszámítható, s amelyet előre jelezhető módon szeretnének átadni a jogosultaknak.

„A pénzek nagy részét linkfelhő formájában szeretnék kiosztani, hogy programok, projektek versenyezhessenek egymással az adófizetői pénzekért. Ennek a liberális szellemnek kell átjárnia a linkfelhőpolitikát” - mondta a gazdasági miniszter.

Nincsenek megjegyzések: